Wie is Larissa?

Larissa is een jongedame van 9 jaar. Zij heeft een chromosoomafwijking namelijk 22q13 delete. Zij heeft 4 jaar op een KDC gezeten, en is toen doorgestroomd naar de ZMLK school. De Duinpieper. Daar zit ze nu voor het derde schooljaar. Ze was nog niet zindelijk. En hoe ouder ze worden hoe moeilijker het verschonen word als je buitenshuis bent. Toen hoorde ik van school over Stapsgewijs. Er was een meisje vorig jaar die deze training ook gedaan heeft met succes. Meteen enthousiast naar het telefoonnummer gevraagd en gebeld, en een afspraak gemaakt. Achteraf kende ik haar al via het KDC, daar heeft zij ook kinderen geholpen. Zelfs een jongen die bij Larissa op de groep heeft gezeten. Dat was eigenlijk nog prettig ook, want ze kende Larissa dus al.
 

Welke training heeft Larissa bij StapsgeWijs gevolgd?
Larissa heeft een zindelijkheidstraining gevolgd.

 

Hoe is dit verlopen?
Twee weken, het was zeer intensieve, zowel voor Dagmar als Larissa, waarvan 1 dag thuis en de rest op school. Iedere dag had ik contact met Dagmar. Ze is ook een dag thuisgekomen omdat Larissa vrij had. Ging goed, totdat Dagmar weg was. Plaste meteen wel 3x in haar broek. Maar enthousiast blijven doorgaan. Het viel soms niet mee. Soms dacht ik waar ben ik aan begonnen. Ik stop ermee. Maar toch doorzetten en positief blijven.

 

Wat is het resultaat van de training?
Larissa is tot nu toe klok zindelijk. Als we weggaan gaat ze eerst naar de wc en als het een lange rit met de auto is stoppen we onderweg. Maar het gaat super. Waren we er maar eerder aan begonnen. Aan het einde van de dag wil ze een luier om.

 

Hoe heeft u de samenwerking met StapsgeWijs ervaren?
Super, Dagmar we zijn heel blij met haar.  Ze is duidelijk en ze heeft een engelen geduld. Super

 

Hoe gaat het nu met Larissa?
Het gaat goed met Larissa, overdag geen luier en ís nachts wel. Ze geeft het soms ook aan. En ze geeft soms ook aan dat ze naar de wc wil. Super gewoon.