Interview met de ouders van Maartje.

            Wie is Maartje?

            Maartje is een heerlijke spontane meid (met down-syndroom) van 6 jaar en gaat naar regulier onderwijs

           

            Welke begeleiding heeft Maartje bij StapsgeWijs gevolgd?

Geen idee

 

      Hoe is dit verlopen?

Er is een plan gemaakt om Maartje te helpen bij het zindelijk worden zodat iedereen die Maartje begeleidt hetzelfde handelt. Er waren te veel mensen met hun eigen ideeën hoe Maartje zindelijk zou worden. Het was nodig om iemand van “buiten” een Professional in te schakelen zodat iedereen ook echt het idee had dat dit de aanpak was. Het is altijd anders dan wanneer je als ouder iets zegt ook al zou dit dezelfde inhoud hebben. Het plan is naar iedereen gestuurd en door gesproken met de ouders met de mededeling dat ze met verdere vragen contact konden opnemen met Dagmar.

 

      Hoe heeft u als ouders de begeleiding ervaren?

Zowel tijdens het traject en na de begeleiding?

Het is goed gegaan en het mail/ telefonische contact was prettig.

 

 

      Wat is het resultaat van de training/begeleiding?

Ze was klok zindelijk en ging soms op eigen initiatief naar de wc. Helaas is ze na de zomervakantie waarschijnlijk haar ontlasting gaan ophouden waardoor ze verstopping heeft gehad. We zijn meerdere keren naar het zkh geweest oa voor hoge klisma’s

 

      Hoe heeft u de samenwerking met StapsgeWijs ervaren?

prima

 

      Hoe gaat het nu met Maartje?

Niet goed, ze heeft last van verstoppingen waardoor ook het plassen niet meer goed gaat. We gaan op de school en thuis weer beginnen met de duimen en eventueel weer belonen. We hebben haar in het verleden beloont met chocolade maar gaan nu met stickers aan de slag. Als het in de herfstvakantie niet verbeterd gaan we verder hulp zoeken.