Wie is Ted?

Ted is een vrolijke niet sprekende puber van 16 jr die overdag een werkplaats/dagbesteding bezoekt.
 

Welke training heeft Ted bij StapsgeWijs gevolgd?

Ted heeft de zindelijkheidstraining gevolgd.

 

Hoe is dit verlopen?

StapsGewijs is in januari 2008 begonnen met twee weken intensieve training op de dagbesteding waar Ted komt. De eerste paar dagen is Ted  alleen maar in de toiletruimte geweest, waar Ted heel veel drinken kreeg waardoor hij veel moest plassen en hiermee steeds positief beloond kon worden. Daarna weer naar de groep en daar een strak tijdschema bijgehouden voor de toiletbezoekjes. Dit tijdschema werd op alle locaties waar Ted zich begeeft, gehanteerd. Na twee weken moesten we op alle locaties zelf het schema bijhouden en werden we  op afstand begeleid door Stapsgewijs. Dit schema hebben wij tot mei 2008 gebruikt en hier werden ook de ongelukjes op bijgehouden. Stapsgewijs is op alle  drie de locaties (woonhuis ,thuis en dagbesteding) geweest om de begeleiders uitleg te geven

 

Wat is het resultaat van de training?

We zijn in januari 2008 begonnen en in mei 2008 was Ted helemaal zindelijk. Opeens liet Ted zien dat hij snapte, dat als je weggaat je eerst nog even naar de wc moet; hij plast dan ook echt. Op een avond heb ik aan Ted gevraagd m.b.v. gebaren of hij die nacht nog een luier om wilde. Toen schudde hij nee, dit heb ik gerespecteerd en vervolgens is hij vanaf die eerste nacht droog geweest. Vanaf dat moment heeft Ted ook zelf de regie over de toiletbezoekjes gekregen. We zijn zielsblij met dit resultaat!!

 

Hoe heeft u de samenwerking met StapsgeWijs ervaren?

De samenwerking was heel prettig. We konden altijd bellen met vragen. Stapsgewijs is zelfs nog een dagdeel terug geweest voor extra uitleg op het woonhuis

 

Hoe gaat het nu met Ted?

Het gaat prima met Ted na het verkrijgen van zijn zindelijkheid is zijn zelfvertrouwen enorm toegenomen, en hij blijft zich nog steeds met kleine stapjes ontwikkelen. Momenteel is hij bijvoorbeeld erg geÔnteresseerd in het koken en wil hij steeds helpen.

De enige wens die we nu nog hebben t.a.v. Tedís zindelijkheid is dat hij zelf netjes zijn billen gaat afvegen na een grote boodschap. Dit doet hij nu nog met de Franse slag. We hebben er alle vertrouwen in dat Ted dat t.z.t ook onder de knie zal krijgen.