Wie is ZoŽ

             ZoŽ is een meisje met een ontwikkelingsachterstand. Ze is 7 jaar oud en woont bij haar ouders, zus en broer.
             Overdag bezoekt ze de ZMLK school.

 

       Welke training heeft ZoŽ bij StapsgeWijs gevolgd?

 Zindelijkheidstraining

 

      Hoe is dit verlopen?

In het begin eerst op school geprobeerd,maar dat ging niet echt goed want ze bleef niet op het toilet zitten. Toen thuis gestart, telkens maar beloond en uiteindelijk is het kwartje gevallen. Alleen der ontlasting ging nog in haar ondergoed. In de vakantie hebben we veel keer gevraagd op ze moest en dat telkens maar herhaald. En in ene twee weken geleden ging ze naar de wc en ja hoor alles in de wc gedaan ,weer beloond en sindsdien gaat ze gewoon naar de wc voor alles.(alleen bij haar ontlasting krijgt ze nu een beloning) Over een week niet meer dan mag ze een cadeau uitzoeken en dan is het klaar.

 

      Wat is het resultaat van de training?

Super want ze is helemaal zindelijk. Wie had dat verwacht. Als je zo,n training gaat doen moet je als ouders er wel voor 100 procent voor gaan, zelf eraan mee werken anders gaat het toch veel moeilijker.

     

      Hoe heeft u de samenwerking met StapsgeWijs ervaren?

Heel goed, De meiden(Dagmar en Marieke) hebben heel veel geduld met ZoŽ gehad. In het begin denk  je van uhmmm  ik krijg iemand de hele dag in  huis ,maar het was echt nog gezellig ook. Super meiden zijn het.

 

      Hoe gaat het nu met ZoŽ?

Met ZoŽ gaat het geweldig, ze is nu helemaal droog en zelfs haar  ontlasting  gaat nu op de wc. Haar zelfvertrouwen is ook in ene groter geworden. Gaat op school ook heel goed.